The Art of cheese-making 1/4

Natural raw milk is the key ingredient

Emmentaler AOP dairy farmers

The art of cheese-making 2/4

Every wheel is made by hand

Emmentaler AOP cheese dairies

The art of cheese-making 3/4

Every wheel is carefully matured

Emmentaler AOP product range

The art of cheese-making 4/4

All our cheese is premium qualiy

Emmentaler AOP recipes

CHEESE FOR GOURMETS

All Sorts

Available in Switzerland

Recipes using Emmentaler AOP

Delicious ideas to
try at home

Browse our digital cookbook to discover delicious dishes you can conjure up using Emmentaler AOP. Enjoy these easy-to-prepare, melt-in-the-mouth treats.
Cheese tart with leek
  • Recipe icon
Warm fusilli in a pea sauce with Emmentaler AOP
  • Recipe icon
  • Recipe icon
Rolls with herb frittata
  • Recipe icon
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Cheese dairies

Traditionally made by hand. Emmentaler AOP is produced in over 100 village cheese dairies.

Who made your cheese?

Find out who made your piece of Emmentaler AOP: enter the cheese dairy number now.

Unfortunately, we have not found a cheese dairy for this cheese number.

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Cheesemaking in a nutshell

How milk becomes cheese

Paying a visit to dairy farmer «Mättu» Sempach

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Easy cheesy. 😉 
Lehne dich etwas zurück und lass es langsam angehen.

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Der Kräftige und Urgewaltige. So beschreibt Marcus den Emmentaler AOP URTYP. Wie würdest du den Geschmack beschreiben? Noch viel mehr über Marcus Signer und seine Weisheiten über Emmentaler AOP erfährst du im Link in der Bio 🧀.

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1-2-3-4-5-6-7-8-102 Dorfkäsereien machen den Emmentaler AOP. 🧀

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Tschou zäme😊 Hast du gewusst, dass es eine Vielzahl an Emmentaler AOP Reifegraden gibt? Und die schmecken auch alle ganz anders. Von mild-süsslich bis ausgeprägt-rezent. Erfahre jetzt alles über die Geschmacksvielfalt. Link in Bio.

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Cheese up your news feed

So finden Sie die Käsereinummer

Die Käsereinummer steht auf der Laibetikette auf der Rinde Ihres Emmentaler AOP Käsestücks. Bei der Sorte Emmentaler AOP Mild/Classic ist sie besonders gut lesbar. Bei länger gereiften Sorten kann sie durch die dunkle Rinde leicht unleserlich oder sogar abgeschabt sein.

Haben Sie die individuelle Käsereinummer gefunden, können Sie mit ihr herausfinden, welche Käserei in der Schweiz Ihr Käsestück  gemacht hat. Geben Sie jetzt die Nummer im Suchfeld ein und erfahren Sie den Ursprungsort Ihres handgemachten Emmentaler AOP.

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How to find the cheese dairy number

The cheese dairy number can be found on the wheel label on the rind of your piece of Emmentaler AOP cheese. It is clearly legible on Emmentaler AOP Mild/Classic. On more mature varieties, it may be illegible through the dark rind or may have even rubbed off. Once you’ve located the individual cheese dairy number, you can use it to find out which Swiss cheese dairy made your piece of cheese. Now enter the number in the search box and discover the place of origin of your hand-made Emmentaler AOP.